Pe teritoriul județului Vâlcea se găsește comuna Malaia, o sursă de frumuseți care odată reprezenta locul unde hoinăreau haiducii, pădurea, peşterile şi grotele fiind locuri ideale pentru ascunderea prăzii. Timpul a conservat peisajele din acele vremuri, în ziua de astăzi rămânând o zonă cu minunată pe care vă invităm să o descoperiți.
În apropierea pensiunii noastre se găsește Peștera Laptelui care poartă acest nume datorită scurgerilor de calcit solubilizat, motiv pentru care pereții acesteia sunt albi. Deși nu reprezintă formațiuni de peșteră (stalactite, stalagmite, coloane), are o mare semnificație din punct de vedere paleontologic și istoric, aici fiind descoperite atât fosile ale unor animale mici ce au trăit în urmă cu peste 50.000 de ani, cât și elemnte ceramice ale culturii Glina.
Aici, în inima muntelui, se află cea mai mare hidrocentrală de pe râurile interioare ale țării și a doua cea mai înaltă cascadă din România, cascada Scoruș
Din Ciunget se poate merge, pe Valea Latoriței, la Lacul Petrimanu (marcaj: banda albastra; durata: 4-5 ore). Pe malul lacului Petrimanu se află o cabană turistică ce poate găzdui grupuri mici de excursioniști. La numai 5 Km există Lacul Galbenu. Plecând din Ciunget, tot pe Valea Latoriței, se poate urca pe Curmatura Groapa – stana Gropita și Saua Funicelu (marcaj: punct galben, in circa 6-7 ore). Și dacă toate aceste atracții turistice nu ar fi de ajuns, în jurul zonei Ciunget se găsesc multe alte locuri unice cum ar fi Stațiunea Voineasa, Lacul Vidra, cât și mânăstirile istorice Turnu și Cozia.
Prin deosebita sa poziționare geografică, Pensiunea „Fantanita Haiducului” permite atât vizitarea tuturor acestor obiective turistice, cât și practicarea de sporturi montane sau organizarea de excursii și drumeții.