Pe teritoriul judetului Valcea tinutul de munte si de dealuri dintr-o parte si de alta a Oltului, impreuna cu valea atat de interesanta a acestuia, sunt de o rara bogatie turistica.Ea se datoreste nu numai pitorescului regiunii, numarului mare de izvoare minerale, traditiilor locuitorilor ci si realizarilor in domeniul constructii si drumurilor.Toate acestea au facut ca judetul Valcea sa se situeze printre primele regiuni din tara cu posibilitati de practicare a turismului sub cele mai diverse forme.

Ciunget – Valea Latoritei De la gura Latoritei spre stanga se deschide un drum care duce spre o alta asezare a Lotrului – Ciunget (la 6 Km de gura Latoritei). Strajuit de inaltimile Latoritei si Repedea, Ciungetul avea sa traiasca pana in ultimii ani o viata patriarhala, fiind izolat de artera principala a Lotrului. Legatura cu aceasta asezare se facea doar pe o poteca „agatata” in inaltimile muntilor. Drumul spre gura Latoritei si Ciunget a fost construit abia in anii 60′.

Astazi, Ciungetul este o asezare moderna. Aici, in inima muntelui, se afla cea mai mare hidrocentrala de pe raurile interioare ale tarii. In pestera Laptelui din apropiere s-au gasit elemente ale Culturii Glina. Defileul Latoritei este unul dintre cele mai frumoase din tara. Din Ciunget se poate merge, pe Valea Latoritei, la Lacul Petrimanu, marcaj: banda albastra; durata: 4-5 ore. Pe malul lacului Petrimanu se afla o cabana turistica care poate gazdui grupuri mici de excursionisti. La numai 5 Km exista Lacul Galbenu. Plecand din Ciunget, tot pe Valea Latoritei, se poate urca pe Curmatura Groapa – stana Gropita si Saua Funicelu pe marcaj: punct galben, in circa 6-7 ore. Si daca toate aceste atractii turistice nu ar fi de ajuns .. in jurul zonei Ciunget se gasesc multe alte locuri unice cum ar fi Statiunea Voineasa, Lacul Vidra, obiective speologice cat si manastirile istorice Turnu si Cozia.

Prin deosebita sa pozitionare geografica, pensiunea „Fantanita Haiducului” permite atat vizitarea tuturor acestor obiective turistice cat si practicarea de sporturi montane sau organizarea de excursii si drumetii.

Oferta Speciala: Petreceti sarbatorile de iarna alaturi de noi, intr-un cadru natural spectaculos, impreuna cu cei dragi, intr-o atmosfera pur traditionala de neuitat!

PREZENTARE VIDEO ZONA CIUNGET